2017. augusztus 23. Szerda
Bence napja van
Hirdetés

HÍREK

Már nem rögös a digitalizáció útja!
2017-03-13 14:58:01
Egy vállalkozás életében a korszerű informatikai eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal a kis- és középvállalkozások ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekt erről tájékoztatta az érintetteket, és segítséget adott ahhoz, hogy a cégtulajdonosok milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

A naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat megyeszerte a projekt közel egy éves időszaka alatt hat rendezvényen öt városban mintegy 250 cégtől 500 részvevőnek népszerűsítette a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A március 9-i, kecskeméti projektzárón is a fő cél a szemléletformálás volt. Czernecki Péter, a 10xONE Zrt. vezérigazgatója egy cég megalapozásából indult ki. „Van-e olyanod, ami másnak nincs és a vevőt érdekli?” Ezt a kérdést tette fel. Sokan csinálják ugyanis ugyanazt, csak éppen másként adják el. Ez az újítás titka. Meggyőződése szerint nem a „mit”, hanem a „hogyan” a lényeges!
A mai trend, hogy mobilbarát legyen a weboldal. Az emberek ugyanis az online térben élnek, ám az sem mindegy, hogy miként mozognak benne. Erről már Papp Zsuzsanna beszélt. A Marketing Menü ügynökség vezetője úgy fogalmazott: akkor jó egy honlap, ha átlátható, egyszerű, letisztult; „a kevesebb mindig több” elve alapján. Erre kiváló példaként a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megújult honlapját említette.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekt a digitalizáció útjára lépő vállalkozásoknak adta meg az első lendületet, nem is kis sikerrel! Az indikátorok, valamint a céglátogatások és azok eredményessége alapján a Bács-Kiskun megyei IKT tanácsadók: Ballai Máté és Papp Zoltán bizonyultak országos szinten a legjobbnak. 
A megyei projekt koordinátora a kamara gazdaságfejlesztési vezetője, Nyerges Tibor volt.

A projektzáró rendezvényről tájékozódhatnak még a hirös.hu és a keol.hu internetes hírportálokon. A hirös.hu oldalon láthatják a Kecskeméti Televízió Hírös Hírek című műsorába készített összeállítást.

Élő közvetítés
Következő testületi ülés: 2017. szeptember 27-én 14 óraMédiaszolgáltatási tevékenységünket a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.
Látogatók száma: